Van 2 t/m 20 augustus zijn wij alleen bereikbaar per mail via support@fruto.nl

De beste WordPress plugins

De beste WordPress plugins

Heb je een WordPress website, dan maak je ongetwijfeld gebruik van meerdere plug-ins. WordPress plugins helpen je je website eenvoudiger te voorzien van nieuwe features, maar ook om beter gevonden te worden in de zoekmachine.

Yoast Seo VerbeteringenBeste SEO WordPress plug-in

Daar is maar één antwoord op en dat is Yoast. En dan geven wij de voorkeur aan de betaalde versie die je nog net wat verder helpt. Yoast laat je per pagina in je website of webshop zien wat je moet verbeteren volgens de standaarden van de zoekmachine. Zo krijg je dus een goed beeld van de SEO Status van je website.

De betaalde variant van Yoast heeft bovendien het voordeel dat je meerdere focustrefwoorden kunt opgeven. Wel zo makkelijk!

Meer weten? Bekijk hier de website van Yoast.nl

Beste back-up WordPress plugin

Zelf een back-up maken van je WordPress website of WooCommerce webshop? Heel verstandig vinden wij dat. Dit doe je eenvoudig met BackWPup. Deze plugin is gratis én bovendien geeft deze WordPress back-up plugin je heel veel mogelijkheden. Je stelt de plug-in eenmalig in en geeft aan op welke gezette tijden er een back-up gemaakt moet worden van jouw WordPress installatie. Vervolgens gaat alles vanzelf. Je hebt daarbij de keuze om bijvoorbeeld elke week een back-up van je WordPress database te maken en één keer per maand een back-up van al je bestanden. Met BackWPup is het mogelijk om je back-up naar je Dropbox account te schrijven.

Meer weten? Bekijk hier de website van BackWPup.

Beste WordPress migratie plugin

Met All-inOne WP migration wordt dat een fluitje van een cent. Je maakt eenvoudig een complete backup van je database, pagina’s, posts en thema. Vervolgens kun je deze op diverse manieren opslaan óf zelfs in één keer overzetten naar de nieuwe locatie. Zo mis je écht helemaal niets meer. Deze plug-in is buitengewoon gebruiksvriendelijk en daardoor kan (bijna) iedereen er mee overweg. De plugin biedt bovendien volledige mobiele ondersteuning, dus je kunt er overal mee werken.

Deze migratie WordPress plugin kun je ook gebruiken om een back-up te maken van je WordPress website of WooCommerce webshop.

Meer weten? Bekijk hier de website van All-inOne WP migration


Een greep uit ons werk

Beste caching WordPress Plugins

WordPress kan nogal langzaam worden, mede door het (verkeerd) gebruik van plug-ins. Er zijn diverse manieren om jouw WordPress installatie sneller te maken. Op deze manier scoor je beter in Google PageSpeed Insights, en wordt de kans dat Google jouw WordPress website hoger ranked groter.

Een manier om je website sneller te maken is door caching toe te passen. Caching houdt (te) simpel gezegd in, dat het niet nodig is om de website steeds opnieuw op te halen van de server. Er wordt een soort van kopie opgeslagen, die vervolgens razendsnel kan worden ingeladen. Dit werkt complexer, maar waar het om gaat is het resultaat, en dat is een snellere website of webwinkel. Welke WordPress caching plugin is het best?

Daar hebben we eigenlijk twee goede kandidaten voor: W3 Total Cache & WP Super cache.

Probeer ze allebei om te zien welke het beste aan jouw verwachtingen voldoet. Zelf zijn we het meest gecharmeerd van WP Super cache, vanwege de vele mogelijkheden én, zeker niet onbelangrijk, WP Super cache is volledig gratis te gebruiken.

Meer weten? Bekijk hier de website van W3 Total Cache & hier de website van WP Super cache.

Beste WordPress afbeelding optimalisatie Plugin

We gaan nog even door op het versnellen van je website en zijn aangekomen bij (veel te grote) afbeeldingen. Prachtig natuurlijk, die haarscherpe foto’s, maar het laden daarvan kost veel tijd. Compressie tools zijn tegenwoordig zover geoptimaliseerd, dat kwaliteitsverlies tot een minimum wordt beperkt. Gebruik deze dus! Ook belangrijk: zorg dat afbeeldingen zoveel mogelijk op het juiste formaat worden ingeladen. Dus geen afbeeldingen inladen van 1920 pixels breed en deze vervolgens maar op 400 pixels breedte tonen.

Dat is stap 1, vervolgens kun je je afbeeldingen gaan comprimeren. Dit kan via websites, bijvoorbeeld via TinyPNG (ook voor jpg bestanden), maar het makkelijkst is een plugin die dit automatisch voor je doet. Wij zijn fan van WP Smush.it. Deze plugin geeft je veel gratis credits, maar wanneer je betaalt, gaat het nog sneller en nóg automagischer.

Meer weten? Bekijk hier de website van WP Smush.it (pro).

 

Hulp nodig? Of gewoon meer weten? Neem contact met ons op via 033 879 55 22 of mail ons!

Offerte aanvragen